NSK Weg 2017

Op 4 november stond het NSK weg op het programma in Rotterdam. De wedstrijddag begon met een 5 KM, hieraan deden Nina en Mijntje mee. Het startschot klonk om 12.40u op de baan van De Road Runners.

Na 22.30 minuten kwam Mijntje tevreden maar ook enigszins teleurgesteld over de finish (net geen 21 minuten en geen eerste). Nina kwam na 26 minuten over de streep met een voldaan gevoel. Het was haar eerste 5 KM sinds een lange tijd, onderweg heeft ze dan ook wat moeten doorstaan om de finish te halen. Toen de dames aan het uitlopen waren, werd er omgeroepen dat nummer 2 van het podium bij de vrouwen van de 5 KM miste. Mijntje zette een sprintje naar het podium in met een veel te groot jasje van haar mede aquileet en was nog net op tijd voor de uitreiking! Toen was Rik aan de beurt, helaas begon het een halfuur voor de wedstrijd flink te regenen.. Rik moest zijn opwarming dus in de regen uitvoeren (niet geheel optimaal). Om 14.30u klonk het startschot van de 10 KM, een enorm startveld liep richting het Kralingse bos. De regen zette door en het begon ook harder de waaien. Na iets meer dan 40 minuten kwam Rik over de streep; drijfnat en helemaal kapot maar een persoonlijk record: 42:26 minuten!

De Aquileten kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd en verlieten Rotterdam met een tevreden gevoel. Op naar de Olympische Stadionloop (12 november 2017) en het NSK trappenloop (15 december 2017).