NSK Trappenloop

Trappenlopen heeft een slecht imago en is daarmee een zwaar ondergewaardeerde bezigheid. Tot het moment dat studenten uit vele steden rond decembertijd opvallend vaker de trap boven de lift verkiezen. Wat is dat toch? De ultieme voorbereiding op het NSK trappenloop. Zoals inmiddels traditie was ook deze editie weer georganiseerd door ’t Haasje. In het Erasmusgebouw had ieder maar 1 doel. Zo snel mogelijk de trap op rennen om een mooie tijd neer te zetten waarmee de winst kon worden bezegeld.
Aquila werd vertegenwoordigd door een afvaardiging van drie vrouwelijke bestuursleden. Nina, Mijntje en Nina reisden gedrieën af naar Nijmegen om aldaar 10 verdiepingen te bedwingen. Zij bereikten de bovenste treden in respectievelijk 1.26, 1.30 en 1.31. Hiervoor hadden zij wisselende tactieken. Twee treden tegelijk tot de verzuring intrad of elke tree met kort grondcontact beiden met succes. Eenmaal boven verwelkomt met een glaasje water volgde welverdiend een moment om even uit te rusten na deze explosieve prestatie. Hopelijk zal Aquila volgend jaar nog beter vertegenwoordigd zijn. Want zeg nou zelf. Het is toch mooi om te kunnen zeggen: 10 verdiepingen daar draai ik mijn hand niet voor om. Geef me 1.31 en dan zie ik je daar!