Groet uit Schoorl 2018

De 41ste keer dat Schoorl compleet werd afgezet. Er lag prestatiedruk op deze wedstrijd, onder de 50, 45 of zelfs 40. Voor de een werd het de race van zijn/haar leven. De ander werd geklopt door zichzelf, de man met de hamer of geteisterd door de wind. Een breed deelnemersveld vanuit aquila bracht de wedstrijd naar grote hoogte.

De grote vraag:
Heeft Mijn haar streeftijd gehaald?
Het antwoord is JA! Zeker weten. Ze kwam wel wat witjes over de finish. Gelukkig was daar Rik om haar op te vangen. Hij is de man die haar vakkundig naar deze toptijd heeft begeleid: 44.36. Job waagde zich in de morgen aan de 30 kilometer ter voorbereiding op de marathon. Hij mag niet op een voetstuk gezet maar natuurlijk zijn we uiteraard apenrots na zijn race, afgelegd in 2:25:05. Peter zoefde iedereen voorbij om zo zijn PR te laten vastleggen. De volgende 10 km onder de 40.26?

Femke en haar vriend waren snelheidsduivels. Echter heb ik hun race nog niet kunnen tracken. Hun tijd blijf ik jullie verschuldigd. Ayleen liep voor het eerste een 10 en hoe? Met verve en een geweldige eindsprint sloot zij haar run af in 54:53. M. Minkema alias Nina heeft haar streven onder de 50 lopen behaald. Uiteindelijk heeft ieder in haar kielzog haar moeten laten gaan. 47.35 staat genoteerd! Haar naamgenoot leverde een strijd tegen wind en zichzelf en behaalde vermoeid maar trots de eindstreep. Om met Menno te spreken: Ajax, Mathieu van der Poel en Sven hebben gewonnen. Toch een mooi sportweekend. Mooi gerelativeerd. Maar Menno, de volgende is vast weer voor jou!