Aquila schrijft geschiedenis


Met een gemengde delegatie reist Aquila met twee teams af naar Enschede voor een epische versie van de batavierenrace. Voor het lustrum zijn ook oud-leden weer opgetrommeld om gezamenlijk met een prestatie en ervaringsteam te presteren op een afstand van meer dan 175 km. Aldus een filmpje van Harald Bata-veteraan en erelid: deze winst, Uniek, komt natuurlijk door die oudjes met ervaring! 25 lopers die na proeven aan die derde plek de winst wisten te bezegelen door deze positie te verdedigen als leeuwen. Bata = synoniem voor chaos. Ongelofelijk hoe deze georganiseerde chaos dit jaar leidde tot een ongekend resultaat

Het andere team deed het wat rustiger aan. Veel nieuwe leden mengden zich voor het eerst in de chaos die bata heet. Met een 79ste plek zijn ook deze 25 weer een ervaring rijker. Wellicht wordt ook hier de strijd aangewakkerd nu het binnen handbereik blijkt. Wat is die eindetappe een eer om te doen. Zoveel mensen die lieve flarden schreeuwen, je oppeppenen laten vliegen. Dank daarvoor! Al was dat niet bij iedereen aan het gezicht af te lezen..

Maar daar houdt het niet op met het feest. Onze eigen trainer heeft met zijn team #wimpienations een fantastische 2e plek behaald. Zaterdagavond spreek ik kort met een trotse Tom, en terecht! Je moet het toch maar doen 2e in een veld van350 deelnemers. Er was nog meer nieuws voor de toppers uit de hoofdstad. Het uniteam van Amsterdam heeft zich kranig staande gehouden na een val van hun ploegleider Paul. Neem maar van mij aan. Soms weegt dat je weet dat iedereen ook door blijft strijden voor dat ultieme doel bij tegenslag zwaarder dan het eindresultaat. Voor ons zit de winst van Amsterdam van vorig jaar in ieder geval nog vers in het geheugen. Meer lezen over de helden van het uniteam: https://www.folia.nl/actueel/120860/vroeg-drama-ruineert-winstkansen-uvahva-team-in-batavierenrace

Aangezien er bij de bata geen tijd was om al deze toppers op het podium te laten shinen is het niet meer dan terecht dat we een keer onze eigen huldiging regelen.