Waar een wil is…


Dit weekend stonden voor veel aquileten sportieve aspriaties hoog op de agenda. Vrijdag begonnen Anton en onze trainer Menno aan hun eerste toernooi voor Beach korfbal tijdens het GNSK samen met team SSA. Zij waren onderdeel van een team met vele oud-Aquileten. In het totaalklassement eindigden zij op een prachtige 5e plek. Het GNSK staat voor groot Nederlands studentkampioenschap waar beoefenaars van alle sporten uit heel Nederland samenkomen om het tegen elkaar op te nemen. Het decor voor deze strijd was Wageningen. Naast het beach korfbal waagden twee bestuursleden, Mijntje en Rik zich aan de triatlon. Zij deden mee onder deskundige begeleiding van danielle. Zelf oud-aquileet en daarnaast ervaren triatleet. Na vele koppeltrainingen en een aantal zwemlessen was het moment van de waarheid aangebroken. Met SSA en SSVU als supporters aan de kant. Op zaterdag reed oud-voorzitter Lucca voor het eerst 100km op de racefiets voor een goed doel tijdens de co-cycling tour. Top gedaan mede dankzij jou is het totaalbedrag van €33.665euro opgehaald voor stichting steun Emmakinderziekenhuis. In de avond verscheen Judith aan de start van de halve marathon van Zwollywood. Bijna liep ze een PR tot het laatste stukje. Met jou uithoudingsvermogen en toewijding moet dat de volgende keer helemaal goedkomen Judith. Op zondag stonden Peter, Job en Lisanne aan de start van de Gaasterplasrun. Voor respectievelijk drie verschillende afstanden. In maar liefst 19.22 minuten was Peter terug van zijn snelle 5 km. Lisanne rende zich in 51.03 naar de finish van de 10km. Job ging voor een wel heel bijzondere afstand al zeg ik het zelf. De 13,65 km tunnel liep hij in 1 uur, 1 minuut en 13 seconden.

Deze week staan er zoals gewoonlijk weer twee trainingen op de planning. Donderdag is dit zelfs een speciale training als we onze trainers Tom en Menno mogen geloven. Benieuwd? Kom dan naar het olympisch stadion voor onze training om 19:00


Naast een sportieve prestaties bestaat aquila uit meer dan afgetrainde lijven, PR’s en toewerken naar prestaties. Vrijdag steken wij ons namelijk in een prachtige galajurk, (pinguin) pak en trekken we onze dansschoenen uit de kast. Dan is het tijd om ons 15 jarig bestaan te vieren met het 3e Lustrumgala. Vrijdag 15 juni: Aquila is erbij. Jij ook? Kaartjes zijn ook nog verkrijgbaar aan de deur. Dus twijfel niet langer. Erbij zijn is het meemaken!