NSK Cross 2019

Op 26 januari was het zover, het moment waar Aquila al maanden naar had toegeleefd: het NSK Cross 2019 in Amsterdam. De voorbereidingen waren al lange tijd aan de gang, alles werd gedaan om het NSK Cross één groot succes te laten worden.


De dag zelf begon vroeg voor de wedstrijdcommissie: het parcours werd uitgezet (waar valpartijen gevolg waren van het gladde parcours), de materialen werden heen en weer gereden en alles werd opgezet zodat om 14.00 de deelnemers van de cross goed konden starten.

Om 14.00 begon de korte cross (2,5 km.) en na de finish van deze lopers werd het startschot van de lange cross (vrouwen 6 km., mannen 9km.) gegeven door Job (wedstrijdcommissaris). Onder luid gejuich startten de lopers hun cross. Dé heuvel was een belangrijk onderdeel van de cross en werd dan ook meerdere malen benoemd als ‘de terrorheuvel’ en ‘zwaar, maar episch’. Het modderige parcours zorgden voor genoeg glijpartijen, op handen en voeten naar boven en op de kont weer naar beneden. Het zorgde voor grappige momenten en mooi beeldmateriaal.

“We hebben er zo lang naar toegeleefd, zo veel voorbereidingen getroffen, en binnen een uur zijn alle crossers bij de finish en is de cross weer afgelopen” (oud bestuurslid Nina)

Nadat iedereen was gefinisht, warme kleding had aangedaan en met een warm drankje stond, begon de prijsuitreiking. Op het podium stonden op de eerste plek Jeroen Bakker (mannen korte cross), Janeri Froberg (vrouwen korte cross), Renee Cardinaals (vrouwen lange cross) en Bob van Kasteren (mannen lange cross). Allen met erg goede tijden, knap gedaan!

Hierna verplaatsten iedereen zich naar de Phanos kantine, waar van een warme douche en een drankje genoten kon worden. In de tijd dat de cross bezig was, waren vijf vrijwilligers bezig in de keuken. Zij hadden namelijk voor 70 man een heerlijke maaltijd bereid, die de hongerige magen van de lopers deed stillen.


De besturen van alle studentenatletiekverenigingen kwamen even bijeen in een andere ruimte om daar te vergaderen, maar bij terugkomst kon het feest met iedereen worden voortgezet in Schinkelhaven. De nodige drankjes werden genuttigd: er mocht geproost worden op een prachtige dag die erg goed was verlopen.

Een deel van de atleten ging het Amsterdamse uitgaansleven ontdekken, om daarna lekker hun bed in te duiken in de Phanos kantine. De volgende ochtend stond een heerlijk ontbijt klaar (met gebakken ei!) en hierna pakten iedereen zijn spullen in om terug te keren naar huis.

Aquila kijkt terug op een mooi en geslaagd weekend. Wij zijn trots!

We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp en alle deelnemers bedanken voor de mooie prestaties.

De foto’s van NSK Cross staan op de facebookpagina van Aquila en de aftermovie komt eraan!