Batavierenrace

Medio april klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De 44e editie van de Batavierenrace zal klokslag 00.00 uur op zaterdag 23 april 2016 van start gaan.

Prestaties:

Klik hier voor de uitslagen van 2015 van het Aquila-team. Aquila eindigde als 53e.

 

Team Aquila 2015Team Aquila 2015

Route
De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes). Er nemen ieder jaar ruim 8.500 atleten aan deel; allen studenten. Aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.

Na de finish van de Batavierenrace rond 18.00 uur volgt het grootste studentenfeest van de Benelux op de campus van Universiteit Twente in Enschede.

Samenwerking Universiteitsteam Amsterdam

Aquila heeft een bijzonder nauwe samenwerking met het Universiteitsteam van Amsterdam. Dit heeft voordelen voor beide partijen, snelle lopers van Aquila hebben de kans om in het Universiteitsteam te lopen en andere lopers hebben de mogelijkheid om zich bij Aquila aan te sluiten. Ook gedurende de Batavierenrace zullen de twee teams veel met elkaar optrekken. Om deze samenwerking goed te laten verlopen en om elkaar te leren kennen worden er bata-trainingen door Aquila gegeven. Deze trainingen zijn gericht op het hardlopen tijdens de Batavierenrace. Zo worden er bijvoorbeeld speciale wisseltrainingen gegeven om de wissels zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.