Roetersrun

 

De Roetersrun is opgericht door Harald van Gils, 1 juni 2006 vond de eerste editie plaats. Met 53 deelnemers was de wedstrijd erg hoopgevend voor een succesvolle toekomst.

De wedstrijd was jarenlang onderdeel van Duursportcompetitie maar sinds een aantal jaar is de run in een ander jasje gestoken en wordt de run georganiseerd door de wedstrijdcommissie van Aquila in samenwerking met SSA en de UvA. De Roetersrun is een wedstrijd van 5 KM. De run werd altijd georganiseerd op Roeterseiland maar toen er verbouwd werd, was de route niet toegankelijk voor een aantal jaar. Gelukkig zijn in 2018 de verbouwingen afgerond en kan er dan ook eindelijk weer gelopen worden op Roeterseiland. Dit jaar zal de wedstrijd plaats vinden op 14 maart 2018! Voor de meest recente informatie en updates over de Roetersrun kun je de facebookpagina raadplegen. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws.

Nog een leuk feitje: het huidige parcoursrecord bij de mannen werd gelopen in 2011 door: Tom Wiggers (14.38 min). Bij de vrouwen liep Sonja van Oers 18.45 minuten!

Ieder jaar is er weer een Verenigings Battle! Per vereniging kunnen 5 mensen zich hiervoor aanmelden om te strijden voor de titel “Snelste studentenvereniging van Amsterdam” (Aquila is uitgesloten van deelname aan de battle)

Klik hier voor het parkoers!
Let op: de ronde wordt 3x gelopen!