Bestuur

Bestuur 2018-2019

Emma Snijders – Voorzitter

Ik ben Emma Snijders en ben 20 jaar oud. Binnen het bestuur sta ik bekend als de benjamin maar eigenlijk is Willemijn dit. Momenteel studeer ik Biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Vorig jaar ben ik lid geworden van de vereniging en dit jaar heb ik de eer om de voorzitter te zijn van deze leuke vereniging en dit gedreven bestuur.

Als je aan een (Oud)Aquileet vraagt wat er nou zo leuk is aan Aquila zal ongetwijfeld het Aquila gevoel benoemd worden. Dit gevoel is wat de vereniging zo leuk maakt en wat de leden verbind. Ik vind het dan ook van groot belang om dit gevoel te behouden en te laten groeien. Dit jaar willen we nog meer mensen kennis laten maken met Aquila zowel gevorderde hardlopers als beginners.

Er rest mij nog één ding te zeggen, Aquila Hoogh!

E-mail: voorzitter[@]asavaquila.nl

Willemijn Verschuur – Vicevoorzitter

Ik ben Willemijn Verschuur en ben 20 jaar, ja de Benjamin dus. Ik zit nu in mijn derde jaar van de Universitaire Pabo aan de UvA. Ik combineer in deze studie pedagogische wetenschappen met de pabo, en loop dus ook elke week stage op een basisschool waar ik het enorm naar mijn zin heb!

Daarnaast houd ik van gezelligheid, die ik op dit moment vind bij mijn familie, vrienden, huisgenoten en natuurlijk bij Aquila. Want in Aquila vind ik de perfecte combinatie van hardlopen en gezelligheid. Naast de trainingen waar ik van kan genieten, vind ik het ook een fijn gevoel om samen met Aquila te eten gezellige dingen te ondernemen. Dit hechte gevoel wil ik ook in ons bestuursjaar blijven behouden en stimuleren binnen de vereniging. Daarnaast wil ik mijn bestuur ondersteunen waar nodig en Aquila nog bekender maken bij studenten. We gaan er samen een mooi jaar van maken.

E-mail: vicevoorzitter[@]asavaquila.nl

Lieke Sikkink – Secretaris

Mijn naam is Lieke Sikkink en ik ben 21 jaar. Afgelopen jaar heb ik de bachelor Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit afgerond en dit jaar schakel ik over naar de master Health Sciences, waar ik volgend jaar mee wil beginnen.

Vanaf mijn 11e doe ik al aan atletiek bij de Streker Atletiek Vereniging (SAV) in Grootebroek. Toen ik in 2017 naar Amsterdam ging verhuizen, zocht ik dan ook een leuke vereniging om aan atletiek te blijven doen. Via mijn voorgangster Nina kwam ik bij Aquila terecht en ik voelde me meteen welkom en op mijn plek binnen deze vereniging. Lekker samen trainen op dinsdag en donderdag en daarnaast ook veel gezelligheid zonder verplichtingen. In de weekenden train ik nog regelmatig bij SAV en deed ik na lang blessureleed met ze mee aan de competitie. Een mooie combinatie van beide verenigingen dus!

Na een leuk jaar bij Aquila mag ik nu zeggen dat ik de secretaris van de vereniging ben, wat ik enorm tof vind! Daarnaast draag ik mijn steentje bij in de wedstrijdcommissie, waar ik wedstrijdcommissaris Job zo goed mogelijk wil ondersteunen. Ik hoop dat we alle (nieuwe) leden net zo’n mooie tijd kunnen geven bij Aquila als dat ik tot nu toe zelf heb gehad. Met deze vereniging moet dat vast en zeker goed komen!

E-mail: secretaris[@]asavaquila.nl

Wies de Jong – Penningmeester

Mijn naam is Wies de Jong, ik ben in september 2018 begonnen met de master Global Business & Sustainability aan de Rotterdam School of Management op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De master gaat over de uitdagingen en mogelijkheden voor bedrijven omtrent het complexe onderwerp duurzaamheid. Bedrijven zijn deel van het probleem, echter heb ik de sterke mening dat bedrijven ook een deel van de oplossing zijn. Duurzaamheid moet niet uit filantropische motivatie voortkomen maar in lijn zijn met de kern activiteiten van het bedrijf om competitieve voordelen te behalen. Mijn master is een verdere specialisatie op mijn interdisciplinaire bachelor Future Planet studies over duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast mijn studie woon en werk ik in het Rijpenhofje in de Jordaan waar ik beheerder ben en hand- en spandiensten verricht zoals het bijhouden van de tuin, het organiseren van koffieochtenden en klusjes doen bij de mensen thuis. Tevens vervul ik de rol als penningmeester in het Rijpenhofje. Daarnaast ben ik de medeoprichter van een voetbalschool met rond de 2000 leden in Malawi (Bangwe Community Sports Development) waar ik een half jaar heb gewoond.

Ik ben eind 2017 lid geworden van ASAV Aquila en het voelde gelijk goed aan met de combinatie van sportief bezig zijn en gezelligheid. Als bestuurslid wil ik de vereniging op verschillende manieren laten groeien met het behouden van de goede sfeer.

E-mail: penningmeester[@]asavaquila.nl

Job Wink – Wedstrijdcommissaris

Ik ben Job Wink, 21 jaar, geboren en getogen in Muiden. Ik studeer Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik liep al enkele jaren hard voordat ik in 2017 lid werd van Aquila. Vanaf het begin heb ik het ervaren als een warm bad, het verenigingsgevoel maakte de sport zoveel leuker. Enerzijds de trainingen die je niet meer allemaal zelf hoeft af te werken en bovendien al het gezellige eromheen: eten na een training, super diverse activiteiten, met een groep naar wedstrijden afreizen.

Ik ben een man van de lange afstand en ik loop ook vaak wedstrijden, eigenlijk altijd op de weg. Met als hoogtepunt in april 2018 de Marathon Rotterdam, erg fijn om na een dikke 42 kilometer ein-de-lijk over die finish te mogen lopen. Ook heb ik kennis mogen maken met hét hardloopevenement voor studenten: de Batavierenrace en dat smaakt naar meer. Met de functie van wedstrijdcommissaris voel ik me dan ook als een vis in het water. Genoeg uitdagingen die me het komende jaar te wachten zullen staan!

E-mail: wedstrijdcommissaris[@]asavaquila.nl