Trainingen

Er zijn een aantal verschillende Aquila-trainingen waaraan je kunt deelnemen. Iedereen kan drie keer gratis mee trainen met de onderstaande trainingen. Hopelijk zien we je snel!

Aquila trainingen

Dinsdag training
Elke dinsdag is er om 19.00 uur een hardlooptraining. Er wordt getraind in de omgeving van het Olympisch Stadion, op de atletiekbaan bij Arsenal, in het Vondelpark, Amsterdamse Bos of andere trainingslocaties. Verzameld wordt in het Olympisch Stadion, van waaruit we al hardlopend naar de trainingslocatie gaan. Loopscholing, techniek, krachttraining en een hardloopschema komen allemaal aanbod. komen loopscholing, techniek, krachttraining en een schema. De training is gevarieerd en de schema’s worden gemaakt door een gediplomeerde trainer. Om 20.30 uur is de training afgelopen.

Donderdag training
De donderdagtraining start ook om 19:00 vanuit het Olympische Stadion. Evenals de dinsdagtraining wordt er getraind rondom het Olympisch Stadion: meestal in het Vondelpark of Amsterdamse Bos. Op donderdagavond eten we na afloop van de training gezellig met z’n allen in de Phanos kantine. Het is mogelijk om voor het eten te douchen en er kan gegeten worden voor €3.50. Als je mee wilt eten op de donderdag dan kun je dit voor 19.00 uur aangeven bij het bestuur. Je kunt je ook per mail opgeven door voor 17.00 uur te mailen naar bestuur@asavaquila.nl.

Phanos trainingen

Aquila heeft al een aantal jaar zijn thuisbasis in de kantine van Phanos. Het is daarom ook mogelijk om Aquila-Phanos lid te worden, waarbij je meetraint met Phanos maar wel kan genieten van de gezelligheid die Aquila te bieden heeft.

Dinsdagtraining
Elke dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur traint de algemeen technische atletiekgroep onder leiding van Bregje van Grinsven in het Olympisch Stadion. In deze groep kan je gerust als beginner instromen. Bij deze groep komen alle atletiekonderdelen aan bod; springen, werpen en lopen. Bij de meeste trainingen is er een keuze tussen een technisch onderdeel en meerdere loopprogramma’s.

De trainingen staan open voor iedereen; zowel nieuwe als ervaren atleten trainen mee en ook qua leeftijd is de groep divers.

Donderdagtraining
Dezelfde groep traint ook op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur onder leiding van Edwin Gerretsen op de baan in het Olympisch Stadion. Springen, werpen en lopen komen afwisselend aan bod. Na de training kun je gezellig aanschuiven bij het avondeten verzorgd door Aquila, voor maar €3.50. Als je mee wilt eten op de donderdag dan kun je dit voor 19.00 uur aangeven bij het bestuur. Je kunt je ook per mail opgeven door voor 17.00 uur te mailen naar bestuur@asavaquila.nl.

Gespecialiseerde groepen
Voor de meer gespecialiseerde atleet en/of loper of voor de technische atleten zijn er ook trainingsgroepen. Voor sprinten, springen, werpen en de langere afstanden zijn er aparte groepen bij Phanos. Om bij deze aan te sluiten is er een bepaald niveau vereist dat bepaald wordt door de desbetreffende trainer. Maar kom gerust eens langs bij deze trainingen in het Olympisch Stadion!