Trainingen

Aquila traint twee keer per week onder leiding van gedreven trainers. We richten ons daarbij vooral op de langere afstanden op de baan en weg, maar ook zijn er altijd trainingsschema’s voor de middellange en sprint afstanden op de baan. Loop je af en toe een rondje hard door een park of wil je daarmee beginnen? Of heb je al wat ervaring met atletiek en wil je een leuke trainingsgroep? Kom meetrainen bij Aquila!

Heb je al heel veel atletiekervaring en wil je echte sprintnummers of technische atletiekonderdelen trainen, dan kan je beter kiezen voor het studentenlidmaatschap bij Phanos. Natuurlijk ben je ook dan altijd welkom bij Aquila!


Aquila trainingen

Dinsdag training
Elke dinsdag is er om 19.00 uur een hardlooptraining. Loopscholing, techniek, krachttraining en een hardloopschema komen allemaal aan bod. Om 20.30 uur is de training afgelopen. Er wordt getraind in het Olympisch Stadion, op de atletiekbaan bij Arsenal of soms andere trainingslocaties buiten de baan. Bij trainingen in het Olympisch stadion verzamelen we op de baan voor de ingang bij de marathonpoort. Bij trainingen op de baan bij Arsenal verzamelen we op het middenveld in de bocht van de atletiekbaan. Mocht dit wijzigen hoor je dit van ons! Wil je een keer meetrainen, laat dit altijd even weten, dan zorgen wij ervoor dat je ons kunt vinden!

Donderdag training
De donderdagtraining start ook om 19:00 vanuit het Olympische Stadion. Evenals de dinsdagtraining wordt er getraind in het Olympisch Stadion, op de baan bij Arsenal of op een locatie buiten de baan. Op donderdagavond eten we na afloop van de training gezellig met z’n allen in de Phanos kantine. Het is mogelijk om voor het eten te douchen en er kan mee worden gegeten voor €4.00. Hiervoor dien je je voor 17:00 op te geven bij het bestuur.


Phanos trainingen

Aquila heeft al een aantal jaar zijn thuisbasis in de kantine van Phanos. Het is daarom ook mogelijk om Aquila-Phanos lid te worden, waarbij je meetraint met Phanos maar wel kan genieten van de gezelligheid die Aquila te bieden heeft. Informeer bij het bestuur hoe dit werkt en neem deel aan de Whatsapp groep om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Dinsdagtraining
Elke dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur traint de algemeen technische atletiekgroep onder leiding van Bregje van Grinsven in het Olympisch Stadion. In deze groep kan je gerust als beginner instromen. Bij deze groep komen alle atletiekonderdelen aan bod; springen, werpen en lopen. Bij de meeste trainingen is er een keuze tussen een technisch onderdeel en meerdere loopprogramma’s.

De trainingen staan open voor iedereen; zowel nieuwe als ervaren atleten trainen mee en ook qua leeftijd is de groep divers.

Donderdagtraining
Dezelfde groep traint ook op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur onder leiding van Edwin Gerretsen op de baan in het Olympisch Stadion. Springen, werpen en lopen komen afwisselend aan bod. Na de training kun je gezellig aanschuiven bij het avondeten verzorgd door Aquila, voor maar €3.50. Als je mee wilt eten op de donderdag dan kun je dit voor 17:00 uur aangeven bij het bestuur. Je kunt je ook per mail opgeven door voor 17.00 uur te mailen naar bestuur@asavaquila.nl.

Gespecialiseerde groepen
Voor de meer gespecialiseerde atleet en/of loper of voor de technische atleten zijn er ook trainingsgroepen. Voor sprinten, springen, werpen en de langere afstanden zijn er aparte groepen bij Phanos. Om bij deze aan te sluiten is er een bepaald niveau vereist dat bepaald wordt door de desbetreffende trainer. Maar kom gerust eens langs bij deze trainingen in het Olympisch Stadion!