Algemeen

Geschiedenis
Al sinds jaar en dag lopen Amsterdamse atleten mee met de mooiste wedstrijd van het jaar: de Batavierenrace! Bij de editie van 2003 ontstond een droom om meer te presteren en werd het idee van een Amsterdamse studenten atletiekvereniging geboren. Na een brainstormsessie op de grasvelden van de campus in Enschede hebben een aantal dappere Amsterdamse helden daad bij woord gevoegd en de Amsterdamse studenten atletiekvereniging Aquila opgericht. Oprichters Thijs Feuth en Jelle Kok zijn voor hun verdiensten in de beginjaren van de vereniging dan ook benoemd tot erelid van de vereniging. Vanaf dit moment waren de Amsterdamse studenten verenigd om samen ten strijde te trekken in de vele estafettes in heel Nederland. Vrij snel werden de overwinningen binnengehaald bij de Ekiden, Haasjes Crossestafette, Hart van Brabantloop en vele andere wedstrijden. Een overwinning bij de Batavierenrace staat uiteraard nog op ons lijstje! Toen de oude garde het voor gezien hield, moest Aquila weer nieuw leven ingeblazen worden. Jasper Behnken pakte de draad op als oud-sportraadbestuurder en met de hulp van Maarten Bouwman en Wadse Stoffels zette hij Aquila weer op de kaart. Binnen een aantal jaren was de vereniging weer springlevend en hiervoor is Jasper onderscheiden als 3e erelid. Eind 2011 heeft de ALV besloten om een samenwerking met Phanos aan te gaan om zo, na een aantal jaren van louter hardlooptrainingen in het Vondelpark ook de baanatletiek binnen Aquila aan te bieden. In 2013 heeft Aquila een succesvol tweede lustrum mogen vieren. Met veel enthousiasme en ambitie hoopt Aquila zich ook de komende jaren nog verder te ontwikkelen.

Vereniging
Aquila organiseert elke dinsdag en donderdag vanuit het Olympisch Stadion een recreatieve hardlooptraining. Voor specialistischer trainingen kun je je aansluiten bij een trainingsgroep van Phanos. Verder wil de vereniging studenten wegwijs maken in de atletieksport en ze meer bij de sport betrekken. Aquila onderhoudt contacten met verschillende instanties (onderwijsinstanties, atletiekverenigingen etc.) om optimaal te kunnen werken. Aquila heeft als doel het bevorderen van de Amsterdamse studentenatletiek en het stimuleren van contact tussen studentatleten. Vrijblijvendheid en gezelligheid staan bij ons voorop. Wij verzorgen teams voor verschillende atletiek- en hardloopevenementen zoals de Batavierenrace.

Doelgroep
Studenten die atletiek bedrijven en studenten die interesse in atletiek hebben, vormen de doelgroep van Aquila. Dit moet in ruime zin worden opgevat. Je hoeft om lid te worden niet verbonden te zijn aan de Atletiekunie. Studenten die alleen aan trainingen of aan evenementen willen deelnemen of studenten die om andere reden interesse hebben in atletiek, kunnen lid worden.

Statuten
De statuten en huishoudelijk reglement van A.S.A.V. Aquila zijn op te vragen bij het bestuur.

Lid worden?
Wil je lid worden, zie het tabblad ‘Lid worden’.