Science park run

Op zondag 11 oktober 2020 vond de 11e editie van de Science Park Run plaats! Dit jaar niet rondom Science Park helaas, maar een online versie waarbij iedereen in zijn eigen omgeving 5 km loopt. Afgelopen jaren werd een estafette in teams van 4 georganiseerd op zaterdag, maar sinds vorig jaar is het een individuele 5 kilometer wedstrijd. De Science Park Run start en finisht recht voor het Universitair Sportcentrum en het parcours van 5 kilometer loopt vervolgens door het Flevopark en langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Recreatieve en fanatieke hardlopers kunnen op sportieve wijze de omgeving van het Science Park ontdekken.

Bij de wedstrijd telt natuurlijk de gezelligheid, maar het is ook een mooi moment om jezelf te meten met je vrienden of trainingsmaatjes. Alle niveaus zijn welkom, student of geen-student. Voor de meest recente informatie, zie onze Facebookpagina. 

Ervaring van Aquileet Pepijn van Rutten 
Mijn eerste Science Park Run vond niet plaats op het Science Park, maar midden in de polder naast Spaarndam. Hier had ik een rustig parcours uitgestippeld van vijf kilometer, de officiële afstand van de wedstrijd. Na een aantal kilometer ingelopen te hebben, kwam ik aan bij mijn beoogde startlocatie.

Hoewel we de vijf kilometer niet in een groep konden starten, liepen mijn mede-Aquileten en ik allerminst alleen. Startschoten klonken op 11 oktober 2020 op allerlei plekken en tijden in Noord-Holland. Zowel op het officiële parcours, waar Job de vijf kilometer net niet haalde, als elders in Amsterdam en omstreken werd de race tegen de klok volbracht. Via Strava en andere apps namen we al onze tijden op en deelden we deze met de groep. 

Na een paar honderd meter merkte ik dat ik wat te vlot was gestart. Niet alleen was dit mijn eerste Science Park Run, maar ook mijn eerste poging vijf kilometer zo snel mogelijk af te leggen. Ik matigde mijn snelheid, maar de harde tegenwind in de polder maakte het me niet gemakkelijk. Na met een eindsprintje over de finish gekomen te zijn, was ik toch erg tevreden met mijn tijd!

En ik was niet de enige die tevreden kon zijn. Via de whatsappgroep kwam een stroom aan mooie prestaties en leuke foto’s binnen. Dezelfde avond werd er een online prijsuitreiking georganiseerd via Zoom, waarbij Arjuna telkens uit beeld verdween om vanuit een haast mysterieuze plek prijzen tevoorschijn te toveren. Tony Chocolonely repen en douchegels; de top drie bij de dames en de heren werd hartelijk beloond voor hun inspanningen. Ook was er een prijs voor de leukste pre- of after-run selfie. Deze ging naar Iris en Tom, die in goed gezelschap van een knuffelaap op de gevoelige plaat waren vastgelegd.

Ik vond mijn kennismaking met de Science Park Run zonder Science Park bijzonder geslaagd. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar samen met de andere Aquileten PRs te verbreken op het officiële parcours!

Voor vragen of opmerkingen: mail naar wedstrijd@asavaquila.nl