Roetersrun

Roetersrun 2016: woensdag 30 maart 2016 

Elk jaar in maart organiseert Aquila in samenwerking met Studenten Sport Amsterdam (SSA) de Roetersrun. De wedstrijd was jarenlang onderdeel van de Duursportcompetitie, maar sinds dit jaar staat deze run daar los van omdat de Duursportcompetitie in een ander jasje wordt gestoken. Voor de meest recente informatie en updates over de Roetersrun kun je de facebookpagina raadplegen.

Via deze link kun je je inschrijven voor de Roetersrun. Je kunt je ook op de dag zelf nog inschrijven, tot een half uur voor de start.

De Roetersrun is een jaarlijks terugkerende individuele wedstrijd van 5km op het Roeterseiland van de UvA. Ieder jaar is er weer een Verenigings Battle! Per vereniging kunnen 5 mensen zich hiervoor aanmelden om te strijden voor de titel “Snelste studentenvereniging van Amsterdam” (Aquila is uitgesloten van deelname aan de battle).

Uitslagen Roetersrun 2016

Geschiedenis
De Roetersrun is opgericht door Harald van Gils. Op 1 juni 2006 vond de eerste editie plaats, waarbij er 4 Aquileten en een Sportraadvertegenwoordiger de organisatie op zich namen. Met 53 deelnemers was de wedstrijd erg hoopgevend voor een succesvolle toekomst.
Het huidige parcourrecords bij de mannen werd gezet in 2011. Niemand minder dan Tom Wiggers kwam tot 14.38. Sonja van Oers heeft het vrouwenrecord in handen met 18:45.