Kerstdinner Aquila 2017

‘Ik wil chaos zien! Waarom is er geen chaos?’ Deze quote geeft een mooi kijkje in de keuken van het kerstdinner van Aquila. Rik snapte niet hoe wij als vijftal zo rustig bleven terwijl er die avond voor dertig monden moesten worden gevoed in drie gangen. We kijken terug op een geslaagd dinner met zoals gezegd alleen maar blije koppies, mooie gesprekken en lekker eten.

Voor alle leden stond een kaars op tafel wat hen het menu van de avond vertelde. Gestart werd met een uiensoep. Hierbij werd de kaas door Peter met twee gasbranders tegelijk gesmolten. De rest serveerde een voor een de bakjes uit.  Binnen no time was er een systeem in de keuken en de eerste gang was een succes. Maar goed. Dan ben je er nog niet. Nog twee gangen te gaan.

Paarse risotto een zeldzaam fenomeen. Niet voor Aquila. Tijdens het hoofdgerecht was er keuze uit twee verschillende soorten. Een paarse bospaddestoelen risotto of ga je voor een groene risotto met gorgonzola. Om de keuzestress iets te verhogen kan ik uit ervaring zeggen dat beidde met liefde zijn gemaakt. Met spinazie op het voorhoofd en een oververhitte mixer en met enorme spierkracht om de onderste risotto boven te krijgen.

Het toetje was een verhaal apart. Wat doe je als iets niet helemaal zo wordt zoals het had moeten zijn?
Exact, dan maak je er met je beste fantasie wat nieuws van. Zo geschiedde. Daar kwam dan ook de amandelster die niet direct meer te herkennen was. Wat geeft het, in je maag is het toch donker. Als ik voor mijzelf spreek heb ik een gezellige, hectische maar zeer geslaagde avond gehad met mensen die voor mij belangrijk zijn! Dat is toch wat kerst hoort te zijn.

Dank voor jullie aanwezigheid en trainers voor de mooie speech en al jullie inspanningen afgelopen jaar.

Rest ons om jullie een fantastisch mooie, liefdevolle kerst te wensen omgeven door mensen die voor jullie belangrijk zijn en tot in het nieuwe jaar waar we met elkaar plezier gaan beleven en wie weet alle sportieve records verbreken.  Bestuur 15 kijkt ernaar uit!