Trainingsweekend 2019

Eindelijk was het zover, het trainingsweekend van Aquila in de prachtige omgeving van Schoorl/Groet. Vrijdagavond werden we verwelkomd in de boerderij waar we dat weekend zouden verblijven. Al snel kwamen de spelletjes uit de kast en was de avond begonnen. Maar een hele avond spelletjes spelen zat er niet in, er moest gepresteerd worden. Het trainingsweekend had namelijk als thema ‘Landen’. Elk groepje had van tevoren een land gekozen en flink zijn best gedaan om op de bonte avond te kunnen laten zien welk land zij representeerden. En dat iedereen zijn best had gedaan was te zien, van een Franse competitie tot een Japans toneelstuk en van Small land tot Disneyland en Mexico. Verkleedkleren waren uit de kast getrokken, scripts waren geschreven en de jury en publiek werd omgekocht met lekkernijen. Niet alleen de bonte avond was een moment om punten te verdienen, later in het weekend ging de competitie verder.

Op zaterdag begon de dag rustig met een yogasessie in de duinen. Vervolgens stond er een pittige training rondom een duinpan op het programma. Na afloop werd er uitgerust in het zonnetje en kwam het fanatisme in sommige Aquileten naar boven tijdens spellen als slagbal en volleybal. 

In de middag zette de landencompetitie zich weer voort in de vorm van het fortenspel. Er waren wat verdenkingen van vals spel, maar uiteindelijk kon iedereen genieten van het spel (ondanks wat schrammen na afloop).

‘S Avonds stond er een geheim programma op het spel. Twee mensen kwamen de boerderij binnen en voor velen begon het al snel te dagen, anderen hadden nog steeds geen idee. De tafels werden aan de kant geschoven en de dansschoenen werden aangetrokken: we leerden de Rock ‘n Roll dans. Tellen, springen, swingen, we hebben er ‘s avonds nog over gedroomd… 

De volgende ochtend stonden de clubkampioenschappen op het programma. Een (iets) kleinere versie van de klimduin werd beklommen en afgerend en we sloten af met de biathlon (met dennenappels). Het was een spannende strijd, vooral bij de dames, maar uiteindelijk zijn Wies en Thelma de kampioenen van Aquila geworden.

  Uitlopen van het zware ochtendprogramma werd     gedaan richting het strand, waar er werd genoten van een drankje in het zonnetje.

 

 

 

Na het opruimen van de boerderij kwam het grote moment: welk land had de landencompetitie gewonnen? De punten van verschillende onderdelen werden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk ging Frankrijk er met de winst vandoor!

Vervolgens ging iedereen langzaam aan naar huis (sommigen iets gehaaster dan anderen vanwege de voetbal) en ging het trainingsweekend weer veel te snel voorbij… Gelukkig voelen we het nog in onze benen en hebben we de foto’s nog:)